Wikipedia - Aigle Royal Menoua

Aigle Royal de la Menoua is a Cameroonian football club based in Dschang. They are a member of Cameroonian Football Federation.

Aigle Royal de la Menoua, ofte forkortet til Aigle eller Aigle Royal, er en kamerunsk fotballklubb basert i Dschang i landets vestlige region. Laget spiller for tiden i MTN Elite One, den øverste divisjonen av kamerunsk fotball. Klubbens hjemmebane er Stade Municipal de Dschang, som har en kapasitet på 5000 tilskuere.

Aigle Royal ble grunnlagt i 1996 og har siden den gang blitt en av de mest suksessrike klubbene i Vest-Kamerun. De har vunnet to regionale titler og har også deltatt i CAF Confederation Cup. I 2010 nådde de semifinale i konkurransen, og tapte for tunisiske Club Africain.

Lagets største prestasjon er imidlertid å vinne den kamerunske cupen i 2013. Denne seieren ga dem en plass i CAF Confederation Cup 2014, hvor de nok en gang nådde semifinalen.

Aigle Royal er kjent for sin angripende spillestil og har en rekke talentfulle spillere i troppen sin. De er også en populær klubb blant fans, og hjemmekampene deres trekker ofte store folkemengder.