Anadolu University

Leagues Played
Turkey Uni League 4
Related Teams
Anadolu University Women
Anadolu Üniversitesinin basketbol takımı, Bursa merkezli bir Türk profesyonel basketbol kulübüdür. Kulüp, Türkiye Basketbol Ligi (TBL) ve Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmektedir.

Kulüp, 1992 yılında Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü bünyesinde kuruldu. İlk yıllarında bölgesel liglerde mücadele eden takım, 2007-08 sezonunda Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne (TB2L) yükseldi. TB2L'de üç sezon mücadele ettikten sonra 2010-11 sezonunda TBL'ye yükselmeyi başardı.

TBL'de mücadele ettiği ilk sezonunda ligde kalma mücadelesi veren Anadolu Üniversitesi, 2012-13 sezonunda ligde kalmayı başardı. 2013-14 sezonunda ise takım, başantrenör Ömer Uğurata ile birlikte ligde sürpriz bir performans sergiledi ve ligde beşinci sırada yer alarak play-off'lara yükseldi. Play-off'larda çeyrek finalde Beşiktaş'a elenmesine rağmen Anadolu Üniversitesi, bu başarısıyla dikkatleri üzerine çekti.

2014-15 sezonunda takım, tarihinde ilk kez Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti. Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasını geçmeyi başaramayan Anadolu Üniversitesi, 2015-16 sezonunda da Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti ve bu kez de grup aşamasını geçmeyi başardı.

2016-17 sezonunda Anadolu Üniversitesi, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Son 16 turuna kadar yükseldi ve burada AEK'ya elendi. TBL'de ise takım, normal sezonu dördüncü sırada tamamladı ve play-off'larda çeyrek finalde Galatasaray'a elendi.

2017-18 sezonunda Anadolu Üniversitesi, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından çıkamadı. TBL'de ise takım, normal sezonu beşinci sırada tamamladı ve play-off'larda çeyrek finalde Darüşşafaka'ya elendi.

2018-19 sezonunda Anadolu Üniversitesi, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından çıkamadı. TBL'de ise takım, normal sezonu üçüncü sırada tamamladı ve play-off'larda çeyrek finalde Fenerbahçe'ye elendi.

2019-20 sezonunda Anadolu Üniversitesi, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından çıkamadı. TBL'de ise takım, normal sezonu dördüncü sırada tamamladı ve play-off'larda yarı finalde Pınar Karşıyaka'ya elendi.

2020-21 sezonunda Anadolu Üniversitesi, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından çıkamadı. TBL'de ise takım, normal sezonu sekizinci sırada tamamladı ve play-off oynama hakkı kazanamadı.

2021-22 sezonunda Anadolu Üniversitesi, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından çıkamadı. TBL'de ise takım, normal sezonu dokuzuncu sırada tamamladı ve play-off oynama hakkı kazanamadı.