Atletico PB

Leagues Played
Brazil - Campeonato Paraibano 2

Results

Brazil - Campeonato Paraibano 03/08 23:30 - Campinense v Atletico PB D 0-0
Brazil - Campeonato Paraibano 01/07 18:29 - Treze v Atletico PB L 1-0
Atletico Paraibano er et brasiliansk fotballag fra João Pessoa, hovedstaden i delstaten Paraíba, som spiller i Campeonato Brasileiro Série C. Klubben ble grunnlagt 1. september 1924 og har vunnet det statlige mesterskapet i Paraíba 31 ganger.

Atletico Paraibano er også kjent som "Furacão da Borborema", som betyr "Borborema-orkanen", etter fjellkjeden som omgir byen João Pessoa. Lagets hjemmebane er Estádio José Américo de Almeida Filho, som også er kjent som "Almeidão".

Klubben har en lang og rik historie, og har fostret opp en rekke kjente spillere, som f.eks. Ribamar, Zé do Caixão og Evaristo de Macedo. Atletico Paraibano har også en sterk rivalisering med rivalene Botafogo da Paraíba og Campinense Clube.

I de senere årene har Atletico Paraibano oppnådd suksess på nasjonalt nivå, og nådde kvartfinalen i Copa do Brasil i 2020. Klubben har også vunnet Campeonato Brasileiro Série C i 2011.

Atletico Paraibano er et av de mest kjente og suksessrike lagene i den nordøstlige regionen av Brasil, og har en stor og lidenskapelig tilhengerskare.