Kocaeli University

Leagues Played
Turkey Uni League 1

Results

Turkey Uni League 03/28 10:00 1 Kocaeli University v Beykent universitet L 57-66
Kocaeli Üniversitesi Basketbol Takımı, Kocaeli Üniversitesi'ni Türkiye Basketbol Birinci Ligi'nde temsil eden bir profesyonel basketbol takımıdır. Takım, 1992 yılında kurulmuştur ve İzmit, Kocaeli'de yer almaktadır.

Kocaeli Üniversitesi Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Birinci Ligi'nde 10 kez şampiyonluk kazanmıştır ve ülkenin en başarılı takımlarından biri olarak kabul edilmektedir. Takım aynı zamanda Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası gibi diğer ulusal kupalarda da başarılar elde etmiştir.

Kocaeli Üniversitesi Basketbol Takımı'nın kadrosunda birçok yetenekli oyuncu bulunmaktadır. Takımın en önemli oyuncularından bazıları Serkan Erdoğan, Erkan Veyseloğlu ve Mustafa Kemal Bitim'dir. Takımın koçluğunu ise Taner Yılmaz yapmaktadır.

Kocaeli Üniversitesi Basketbol Takımı, İzmit'teki Kocaeli Atatürk Spor Salonu'nda maçlarını oynamaktadır. Salon, 4.000 seyirci kapasitelidir ve takımın maçları genellikle büyük bir kalabalık tarafından takip edilmektedir.

Kocaeli Üniversitesi Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Birinci Ligi'nin yanı sıra Avrupa kupalarında da mücadele etmektedir. Takım, geçmişte EuroLeague ve EuroCup gibi prestijli turnuvalarda yer almıştır.