04/22 12:12 9 løp - Launceston vs View
04/22 11:33 7 løp - Launceston vs View
Greyhounds-turnering "AUS Launceston"

Beskrivelse:

"AUS Launceston" er et årlig greyhound-turnering som holdes i Launceston, Tasmania, Australia. Turneringen er en av de mest prestisjetunge greyhound-arrangementene i Australia, og tiltrekker seg de beste hundene og dressørene fra hele landet.

Turneringen består av flere løp, med ulike distanser og klasser. Høydepunktet i turneringen er "Launceston Cup", et løp over 525 meter for de beste gråhundene i Australia.

Arrangementet tiltrekker seg store folkemengder hvert år, og er en populær begivenhet for fans av greyhound-racing. Atmosfæren er elektrisk, og løpet gir spenning og moro for alle som deltar.

Historie:

"AUS Launceston" ble første gang arrangert i 1929, og har vært en årlig begivenhet siden den gang. Turneringen har gjennomgått flere endringer gjennom årene, men har alltid vært kjent for sin kvalitet og prestisje.

Rekorder:

Rekorden for "Launceston Cup" holdes av greyhunden "Cosmic Rumble", som vant løpet i 2019 på en tid på 29,78 sekunder.

Betydning:

"AUS Launceston" er en viktig begivenhet i den australske greyhound-racingkalenderen. Turneringen gir greyhound-eiere og dressører en mulighet til å konkurrere om prestisje og pengepremier. Turneringen bidrar også til å fremme sporten og tiltrekke nye fans.