ATP Quito Qual

ATP Quito Qual er en professionel tennisturnering for mænd, der spilles på grusbaner. Den er en del af ATP Challenger Tour og spilles hvert år i Quito, Ecuador. Turneringen blev første gang afholdt i 2005 og har siden været populær blandt spillere fra hele verden.

Turneringen har et præmiebudget på $54.160 og tiltrækker normalt en stærk gruppe af spillere, herunder opkommende stjerner og etablerede professionelle. Formatet består af en kvalifikationsturnering, hvor 32 spillere konkurrerer om 8 pladser i hovedturneringen. Hovedturneringen består af 32 spillere, der er opdelt i 8 grupper med 4 spillere i hver. Vinderne af hver gruppe går videre til kvartfinalen, hvorfra turneringen følger et udslagningssystem.

ATP Quito Qual har været vidne til nogle mindeværdige kampe i årenes løb. I 2017 vandt Roberto Quiroz turneringen og blev den første ecuadorianske spiller, der vandt en ATP Challenger Tour-titel på hjemmebane. I 2019 vandt Sebastian Baez titlen som 19-årig og blev den yngste spiller, der nogensinde har vundet ATP Quito Qual.

Turneringen spiller en vigtig rolle i ATP Challenger Tour og giver spillere mulighed for at optjene værdifulde point og erfaring. Det er også en stor begivenhed for tennisfans i Ecuador, der får mulighed for at se nogle af verdens bedste spillere i aktion.