India - Meghalaya State League

**India - Meghalaya State League**

India - Meghalaya State League er en årlig fodboldturnering for klubhold i delstaten Meghalaya i det nordøstlige Indien. Turneringen blev grundlagt i 2012 og er sanktioneret af Meghalaya Football Association, som er tilknyttet All India Football Federation.

**Format**

Meghalaya State League spilles med et round-robin-format, hvor hvert hold møder hinanden to gange. De to øverste hold i tabellen kvalificerer sig til slutspillet, mens det nederste hold rykker ned. Slutspillet spilles over to kampe, hvor vinderen af hver kamp mødes i finalen for at afgøre mesteren.

**Hold**

Siden grundlæggelsen har Meghalaya State League været domineret af hold fra byerne Shillong og Jowai. Nogle af de mest succesfulde hold i turneringens historie inkluderer Shillong Lajong FC, Rangdajied United FC og Royal Wahingdoh FC.

**Betydning**

Meghalaya State League er en vigtig turnering for fodboldudvikling i Meghalaya. Det giver en platform for unge spillere til at vise deres talent og tjene anerkendelse, hvilket kan føre til valg til større klubber og endda det indiske landshold.

Turneringen er også vigtig for at udvikle fodboldinfrastrukturen i Meghalaya. Mange af kampene spilles på nyrenoverede eller nybyggede stadioner, hvilket giver et løft til lokalsamfundene og inspirerer fremtidige generationer af fodboldspillere.