Rugby Europe Trophy

Rugby Europe Trophy er en årlig internasjonal rugbyunion-turnering som involverer europeiske landslag som ikke kvalifiserte seg til de seks nasjoners-turneringen. Den første turneringen ble arrangert i 2004. Turneringen er i et divisjonssystem med opp- og nedrykk mellom nivåene.

Det høyeste nivået er Rugby Europe Championship, som gir vinneren en plass i kvalifiseringen til verdensmesterskapet i rugby. Det andre nivået er Rugby Europe Trophy, som gir vinneren en plass i kvalifiseringen til Rugby Europe Championship. Det tredje nivået er Rugby Europe Conference 1, som gir vinneren en plass i kvalifiseringen til Rugby Europe Trophy.

Formatet for Rugby Europe Trophy er en round-robin-turnering med hjemme- og bortekamper. Hvert land spiller to kamper mot hvert av de andre landene i sin gruppe. Vinneren av turneringen er laget med flest poeng etter at alle kampene er spilt.

Rugby Europe Trophy er en viktig turnering for europeiske landslag som ikke kvalifiserte seg til de seks nasjons-turneringen. Turneringen gir dem en mulighet til å spille mot andre landslag på et høyt nivå og kvalifisere seg til større turneringer.