Brasil - Campeonato Gaúcho

**Brasil - Campeonato Gaúcho**

Brasil - Campeonato Gaúcho er en futsalliga for herrelag i den sørlige brasilianske delstaten Rio Grande do Sul. Ligaen ble grunnlagt i 1955 og er organisert av Federação Gaúcha de Futebol de Salão (FGFS).

Campeonato Gaúcho er en av de mest prestisjefylte og konkurransedyktige futsalligaene i Brasil. Lagene i ligaen konkurrerer om en plass i Taça Brasil de Futsal, det nasjonale mesterskapet for futsal i Brasil.

Noen av de mest kjente lagene i Campeonato Gaúcho er ACBF, Atlântico, Corinthians Futsal og Grêmio. Ligaen har også produsert flere kjente futsalspillere, inkludert Falcão, Schumacher og Neto.

Campeonato Gaúcho spilles vanligvis fra februar til desember. Lagene spiller i en dobbel serie, hvor hvert lag møter de andre lagene to ganger, en gang på hjemmebane og en gang på bortebane. De fire beste lagene på tabellen ved slutten av den ordinære sesongen går videre til sluttspillet.

Sluttspillet spilles i et cupformat, med semifinale og finale. Vinneren av Campeonato Gaúcho krones som mester i Rio Grande do Sul og kvalifiserer seg til Taça Brasil de Futsal.