DOTA2 - The International

**DOTA2 - The International**

The International er verdens største årlige esports-turnering for spillet Dota 2. Den afholdes af Valve Corporation, firmaet bag Dota 2, og har en samlet præmiesum på over 25 millioner dollars.

Turneringen samler de bedste Dota 2-hold fra hele verden, der kæmper om mesterskabstrofæet, Aegis of Champions. Holdene deltager gennem regionale kvalifikationer og direkte invitationer.

The International er kendt for sin store præmiesum, intense konkurrence og legendariske øjeblikke. Det er blevet en af de mest prestigefyldte begivenheder i esportens verden og tiltrækker millioner af seere hvert år.

**Format**

The International spilles i et dobbelt-elimination bracket-format. Holdene bliver først seedet i en gruppespilfase, hvor de øverste hold går videre til den øvre bracket, mens de nederste hold går videre til den nedre bracket.

I den øvre bracket vinder holdene to kampe for at nå finalen, mens holdene i den nedre bracket skal vinde tre kampe i træk for at nå finalen. Finalen er en bedst-af-fem serie, hvor det vindende hold tager trofæet og den største del af præmiesummen.

**Historie**

The International blev første gang afholdt i 2011 og er siden blevet afholdt hvert år. Turneringen har været afholdt i forskellige byer over hele verden, herunder Seattle, Vancouver, Shanghai og Bukarest.

Indtil videre er kun fem forskellige hold lykkedes at vinde The International: Natus Vincere (2011), Invictus Gaming (2012), Alliance (2013), Evil Geniuses (2015) og OG (2018, 2019).

**Betydning**

The International er en af de mest betydningsfulde begivenheder i esports-kalenderen. Det har været med til at popularisere Dota 2 og har bidraget til esportens voksende popularitet og anerkendelse.

Turneringen har også været en stor indtægtskilde for Dota 2-professionelle og har skabt et økosystem for hold, spillere og turneringsoperatører.