LOL - LVP Superliga

**LOL - LVP Superliga** er den øverste divisionen i League of Legends i Spanien og en af de mest prestigefyldte ligaer i Europa. Den drives af Liga de Videojuegos Profesional (LVP) og har været i gang siden 2011.

Superligaen består af ti hold, der konkurrerer i et dobbeltrundet round-robin-format. De tre øverste hold kvalificerer sig til European Masters, mens de to nederste hold rykkes ned til Segunda División.

Nogle af de mest succesfulde hold i Superligaens historie omfatter G2 Arctic, MAD Lions Madrid og Team Heretics.

Superligaen er kendt for sit høje niveau af spil og konkurrenceevne, og den har fostret nogle af de bedste League of Legends-spillere i verden, herunder Caps, Perkz og Rekkles.

**Struktur i LOL - LVP Superliga**

* **Regulær sæson:** Ti hold konkurrerer i et dobbeltrundet round-robin-format, hvor hvert hold spiller mod alle andre hold to gange.
* **Slutspil:** De tre øverste hold i den regulære sæson kvalificerer sig til slutspillet, som er et single-elimination-format.
* **European Masters:** Det vindende hold i slutspillet kvalificerer sig til European Masters.

**Format i LOL - LVP Superliga**

* **Kampe:** Kampe afgøres i bedst-af-tre-format.
* **Sæson:** Superligaen har to sæsoner om året, en forårssæson og en efterårssæson.
* **Op- og nedrykning:** De to nederste hold i Superligaen rykkes ned til Segunda División, mens de to øverste hold i Segunda División rykkes op til Superligaen.